Pogovori o branju – Mirt Komel

Mirt Komel je sociolog, filozof, pisatelj in urednik pa tudi dramatik in esejist. Rojen v Novi Gorici (1980) je študiral v Ljubljani sociologijo in doktoriral na temo »Filozofski vidiki razmerja med diskurzom in nasiljem«. Sedaj je docent filozofije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, raziskovalec, avtor znanstvenih člankov in znanstvene monografije Poskus nekega dotika(2008).

V slovensko književnost je vstopil kot dramski pisec (Mes(t)ne drame, 2006, Luciferjev padec, 2008), esejist (Sarajevski dnevnik, 2009) in leta 2015 kot romanopisec z delom Pianistov dotik.

Letos je izšel drugi roman Medsočje(Založba Goga). Navidezno detektivska pripoved o umoru mladenke v neki vasi v Soški dolini se razvije v odkrivanje ljudskega verovanja, v psihološko in filozofsko analizo. Živahna in napeta zgodba se v bralcu oglaša zdaj kot preprosta kriminalka, zdaj kot družbena satira ali kot slika sodobne (morda vaške) skupnosti, ki se iz preteklosti oživlja v sedanjost.

Pogovor vodi slovenistka Jasna Čebron.
Organizatorji: Slavistično društvo Koper, Kulturni klub in Gledališče Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.