Tadej Toš po Cirilu Kosmaču

Pomladni dan

Ustvarjalci

Letošnjemu šolskemu razpravljalnemu oziroma interpretativnemu eseju pri pisnem delu izpita splošne mature iz slovenščine 2018 bo predložen še neobravnavani odlomek iz romana Cirila Kosmača Pomladni dan (1953), ki velja za izjemno delo tako v sklopu pisateljevega opusa kot v loku razvoja sodobne slovenske pripovedne proze.

Da bi bodočim maturantom pomagali pri pripravi na pisanje eseja ali jim Kosmačevo literarno mojstrovino vsaj predstavili na nov, svež, drugačen način, smo se v Gledališču Koper odločili, da v goste povabimo dramskega igralca in člana Drame SNG Ljubljana Tadeja Toša, ki bo dijakom z monodramo Pomladni dan predstavil pisatelja in njegov roman. Toda ker je Tadej Toš predvsem odličen komik in standupovec z veliko pameti, iskrivosti in karizmo, bodo posamezni odlomki iz Pomladnega dne zaživeli tudi v humornejši luči in bodo morda prav zaradi tega dijakom zanimivejši, kot taki pa privlačnejši pri pripravi na maturitetni esej.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.