Pomladni pogovori – Kam in zakaj po znanje?

V kapitalistični, postmoderni družbi je odgovornost za lastno življenje v rokah posameznika, tako uspeh, kot neuspeh je individualna odgovornost. Teža takšnega razmišljanja je tudi na ramenih otrok in mladostnikov (ter staršev), ki se morajo odločati, kaj bodo počeli v življenju, katero šolo in poklic bodo izbrali, da bodo uspešni, srečni, da ne bodo »zgrešili«. Gre za velike odločitve, ki niso preproste, še posebej težko je takšne odločitve sprejemati v obdobju odraščanja in iskanju lastne umestitve, ko naše želje in zanimanja še niso čisto jasno izoblikovani. Koliko je naša bodočnost dejansko rezultat naših izbir in odločitev, kako pomembna je izbira prave šole za naše nadaljnje življenje in kako pravzaprav izbrati tisto pravo pot? Je danes znanje še vrednota in katera znanja so cenjena? Na ta in sorodna vprašanja bomo iskali odgovore na našem skupnem druženju, prvem Pomladnem pogovoru v Gledališču Koper.

Gostili bomo: dr. Matejo Sedmak, predstojnico Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper; dr. Roka Svetliča, predstojnika Pravnega inštituta ZRS Koper; mag. Voranca Kumarja, magistra kiparstva in podiplomskega študenta filozofije; Igorja Palčiča, profesorja Gimnazije Koper in predsednika maturitetne komisije. Z nami bo tudi dijakinja Gimnazije Koper, ki bo svoje občutke in neposredno doživljanje tega vprašanja prisotnim lahko najbolje predstavila. Dogodek bo moderiral: prof. dr. Rado Pišot, direktor ZRS Koper.

Organizatorja Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Gledališče Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.