PPF Mladi, 2. dan

18.00
Pogovor o predstavi L. V. (Lepa Vida)

19.00
Maksim Gorki
Letoviščarji

Umetniška akademija Univerze Banjaluka (BA)

Igralci: Aleksa Đorđević, Anđela Tasić, Anđela Rakočević, Ilija IvanovićOlga Skerletović, Miloš Ćebić, Dunja Popović, Katarina Rendić, Marko Šukalo
Mentor Željko Mitrović

Maksim Gorki je besedilo Letoviščarji končal leta 1904, istega leta, kot je preminil pisatelj, ki ga je nagovarjal k dramskemu delu, slavni A. P. Čehov. In mnogi pravijo, da je to njegovo najbolj čehovljansko delo. V njem se mladi, pravniki, zdravniki in inženirji (vsi potomci nekdanjih sužnjev), ki bi morali biti nosilci družbe, sposobni zgraditi Novo Rusijo, raje predajajo brezdelju, igrajo šah, se spogledujejo, prirejajo piknike in le redki občutijo srd proti splošnim razmeram v družbi.
“Življenje inteligence, kup ljudi brez idealov, in kar naenkrat! Eden od njih – z idealom! Zlo, kriči, kriči, lomi,” je o tej igri zapisal Gorki.

20.30-23.00
The Chillers

Rok skupina The Chillers, ki jo sestavljajo Peter Škerjanc (vokal), Artur Markuža (kitara), Tomi Sabadan (bas) in Lana Mršnik (bobni), prihaja z Obale in združuje dve generaciji pravih rokerjev. Poleg avtorskih skladb njihov repertoar sestavljajo uspešnice skupin Deep Purple, ZZ Top, Queen, Big Foot Mama, The Rolling Stones, The Doors pa tudi zimzelene YU rokovske melodije.

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.