PPF Mladi, 4. dan

18.00
Pogovor o predstavi O, moja sobitja

19.00
Avtorski projekt
Zakleta Hedda

Akademija dramske umetnosti Zagreb (HR)

Režiser Rok Pečečnik
Igralci: Tea Harčević, Lorenzo Raušević, Damian Humski, Lovro Rima
Mentorji: Branko BrezovecIrena Sušac, Tatjana Lacko

V produkciji Zakleta Hedda se združujejo motivi Macbetha in Hedde Gabler, ki se medsebojno prepletajo v estetsko in gledališko meditacijo. Ključ predstave se skriva v gnezdu časa. Čas omogoča linearnost, omogoča cikličnost, omogoča urejenost in kaos. Vizija ustvarjalcev uprizoritve je bila ujeti atomsfero obeh zgodb, ne da bi ju arhetipizirali, in ju združiti v časovnem kaosu. Zgodbi plujeta ena v drugi oziroma ena skozi drugo. V produkciji so iskali možnosti odmika od logocentričnosti gledališkega izraza, kjer zgodba in kredibilnost prikaza zgodbe nista obvezani z verodostojnim realističnim prikazom.

19.55-24.00
Big Roy / Drill / Out-lot

Drill je izolski raper, ki je nedavno izdal svoj peti solistični album z naslovom Rojeni, da blestimo in ga do danes naznanil s šestimi videospoti za pesmi DIY, Rojeni, da blestimo, Vrhovi in prepadi, Nokia, Mladi samo enkrat ter Razred zase. Drill, ki v tem trenutku velja za enega najbolj vročih slovenskih MC-jev, se bo občinstvu na Verdijevi predstavil skupaj z gosti iz najnovejšega albuma, ki jih bodo organizatorji razkrili naknadno. Za pravo hip hop vzdušje bo za mešalko poskrbel DJ, producent in MC, Izolan Out-Lot.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.