Karel Novak

Pravljica o Mezinčku

Trajanje Predstava traja 40 minut.

Ustvarjalci

Nekoč sta živela očka in mamica, ko to pravzaprav nista bila, ker nista imela otrok. Nekega dne pa sta v zibki našla fantka, majhnega kot mezinček. Tako sta ga tudi klicala. A mezinček je znal govoriti, orati, voditi konja in jima pomagal pri delu. Nekoč pa je mimo prijezdil kralj, ki je želel Mezinčka kupiti za svojo hčerko – kraljično. Starši ga prodajo kralju zato, da bodo lahko popravili streho na hiši. V igri nato spremljamo Mezinčka, ki služi razvajeni princeski, reši kraljestvo pred nevarnim roparjem … in se končno vrne domov.
V Gledališču Zapik gledalci niso samo opazovalci predstave, ampak v njej aktivno sodelujejo. Pri Pravljici o Mezinčku, v kateri mora naslovni junak zapustiti družino in iz toplega zavetja oditi v hladen grad, to še posebej velja, saj otroci soustvarjajo predstavo in jo na način »forum teatra« tudi sami ustvarjajo. Ko se predstava konča, je jasno, da so v njej otroci odigrali glavno vlogo. Vsi skupaj, povišani v viteze kurjega krempeljca, zapustijo gledališče …

Nagrada:
Nagrada otroške žirije 25 zlatih zvezdic na Mednarodnem festivalu Lutkovni pristan, Maribor

Gostuje Lutkovno gledališče Zapik.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.