Milan Rakovac

Sliparija/Prevara

Trajanje Predstava traja 1 uro in nima odmora.

Ustvarjalci

Prevara (Sliparija), odrska priredba romana z enakim naslovom, ki ga je hrvaški pisatelj, pesnik, kolumnist in esejist Milan Rakovac prvič objavil sredi osemdesetih let, ne želi biti neposredna adaptacija predloge, temveč poskuša na oder kar najbolj zvesto prenesti le magično vzdušje romana. V središču dogajanja je še vedno legenda o istrskem demonu Bilfu in Jamurini (jami); analogno romanu in novinarju, ki raziskuje posebnosti mitološkega bitja, pa osrednji lik v predstavi postane »raziskovalec«, ki se bolj kot z raziskovanjem umora ukvarja z iskanjem lastne identitete in odgovorov na vprašanja o polpretekli zgodovini pa tudi o tem, koliko Bilfa se skriva v vsakem od nas. 

V uprizoritvi, ki združuje video, »roman vesti« in gledališki monolog, vrsto likov odigra Rosanna Bubola, ki jo spremlja glasba Tamare Obrovac, kontrapunkt pa jim daje avtorjev glas, ki na posnetku bere ključne odlomke iz romana.

Gostuje Istrsko narodno gledališče – Mestno gledališče Pulj (HR).

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.