Ustvarjalci predstave

Priznam

Ustvarjalci

Priznamje predstava, v kateri pet igralk, predstavnic petih generacij, brez dlake na jeziku spregovori o slovenski zgodovini, o vsem, kar je in kar bo oblikovalo našo skupno, slovensko, identiteto. Skupaj z gledalci podoživljajo polpreteklo zgodovino od komunizma in Jugoslavije, vojne za Slovenijo, jugoslovanske krize in tranzicije vse do prvih korakov samostojne Slovenije, Evrope in kapitalizma. Razmišljajo o sedanjosti in so – bogatejše za nova doživetja in spoznanja – odločene zreti v svetlo prihodnost. Spregovorijo o času, ki jih je zaznamoval in spremenil, ter v različnih časovnih odlomkih projicirajo tako lastne kot obče strahove, želje, nestrinjanja, nemoči, uspehe in izgube – vedno tako, da slednje razume prav vsak in se v tem lahklo tudi prepozna.

Gostuje Društvo Daiga.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.