Razumljive pesmi za nerazumljive čase

Predstavitev antologije sodobne poezije za mlade Pesem sem

Gostje: Dr. Igor Saksida, Aleš Šteger in Drill

So vrhunske pesmi, ki se jih zavoljo njihove univerzalnosti in neposredne dostopnosti učijo osnovnošolci na pamet. In druge, drugačne pesmi, ki spreminjajo življenja najstnikov in odraslih bralcev. Obstajajo pa tudi pesmi, ki so oboje, dostopne in očarljive, mnogopomenske in zapomnljive, pesmi za vsakdanjo, čim bolj pogosto in preprosto rabo.

Takšne pesmi prinaša antologija Pesem sem v izboru univerzitetnega profesorja slovenistike dr. Igorja Sakside in pesnika Aleša Štegra. Urednika, ki bosta skupaj z gostom, raperjem Drillom, tudi predstavila zbirko, namenjeno mladim, sta v njej zbrala pesmi več kot stotih pesnic in pesnikov, nastalih v zadnjih petdesetih letih; plejado ključnih, prepoznavnih glasov slovenske in svetovne književnosti. Pestro bralno doživetje poezije je ključni namen zbirke, ob pesmi pa urednika vpletata tudi nekaj navedkov iz besedil o poeziji in sproščen dialog, ki napeljuje k prebiranju in premišljevanju poezije, odpira horizonte in vzbuja skomine.

Z gostoma se bo pogovarjala novinarka Vesna Humar.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.