Po motivih Williama Shakespearja

Romeo & Julija

Zgodba o nesmrtnih smrtnikih smrtonosne ljubezni
Koprodukcija Gledališče Koper in Lutkovno gledališče Ljubljana

V tokratni uprizoritvi mojstrovine Williama Shakespearja bomo imeli še vedno opravka z usodnim ljubezenskim zapletom med Romeom in Julijo, še vedno boste gledalci priča legendarnemu prizoru na balkonu in še vedno bo na koncu polno mrtvih, tako tistih, ki so si to zaslužili, kot tistih, ki so si to zaslužili malo manj. Toda ker gre za lutkovno predstavo, bo v njej precej manj besed kot v izvirniku, zato pa mnogo več odrske dinamike, naj gre za glasne prepire, divje pretepe, strastni ples ali (ne)ubrano petje. Uprizoritev, namenjena tistim na koncu devetletke in naprej, bo spregovorila v lutkovnem jeziku in tako, kot do zdaj na slovenskih odrih še ni.
Torej, še vedno zgodba o usodni ljubezni in njenih posledicah, o zvestobi, predanosti, pripadnosti in brezusodnosti, vendar sveže, sodobno in izvirno. Romeo & Julija.

Prejete nagrade

2012
Romeo & Julija
Velika nagrada festivala (Grand prix) 10. TIBA (Teatarska Internacionalna Beogradska Avantura) festival, Beograd (Srbija)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.