Saša Pavček

Rumi in kapitan

Oda miru, človečnosti in hrabrosti

Ustvarjalci

Avtorski projekt Rumi in kapitan Saše Pavček nas s slikami Ejti Štih popelje na napeto in zabavno plovbo, kjer zmagujejo pogum, skrb za okolje in srčnost. Bo psička Rumi znala krmariti v viharju? Bo rešila brodolomce? Kdo sta osirotela otroka s sestradanim mačkom? Zakaj nimata dokumentov? Bo Rumi premagala pirate? Bo posadki s kapitanom in muco Abo uspelo prepričati obalnega policista?

Pesnitev je bila nominirana za nagrado desetnica DSP za najboljše mladinsko literarno besedilo zadnjih treh let, v gledališki podobi pa zaživi ob barvitih slikah Ejti Štih in živi, humorni interpretaciji avtorice.

Psička Rumi – junakinja današnjega časa – zmore rešiti življenja vojnih žrtev, očistiti zemljo in širiti ljubezen.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.