Jean-Luc Lagarce

Samo konec sveta

Trajanje Predstava traja 1 uro in 30 minut ter nima odmora.

Ustvarjalci

Samo konec sveta je zgodba o Louisu, mladem pisatelju, ki se po dvanajstih letih odsotnosti vrne domov, da bi družino seznanil z vestjo o svoji bližnji smrti. Ker pa je o stvareh, ki so v nekem življenju najbolj pomembne, težko govoriti, še posebej z domačimi, ki so medtem morda že postali tujci, se družinsko popoldne kmalu sprevrže v vojno vihro zamer, grenkobe, osamljenosti in dvomov.

Komorna igra iz leta 1990, ki govori o posledicah pomanjkljive komunikacije znotraj družinskega kroga, je delo danes enega najbolj uprizorjenih francoskih dramatikov, Jeana-Luca Lagarca; obravnava pa temo, ki je v številnih pogledih avtobiografska. Leta 2015 je bil po njej posnet tudi film.

Gostuje Slovensko stalno gledališče, Trst.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.