Svetlana Makarovič

Sapramiška

PPF Pri svetilniku v avgustu
Trajanje Predstava traja 40 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Le kdo ne pozna najbolj slavne slovenske miške, ki je vse od tedaj, ko se ji je nalomil tisti nesrečni »vob« (in je morala, da bi prišla do slastnih lešnikovih jedrc, po pomoč v širni svet), pomagala premagati strah pred zobozdravnikom številnim generacijam otrok? Najprej kot slikanica (1976), pozneje kot radijska igra in nazadnje kot lutkovna uprizoritev (1986), ki v režiji Naceta Simončiča še po treh desetletjih in pol ostaja antologijska. Do danes so jo odigrali skoraj 2000-krat in ogledalo si jo je več kot 300.000 otrok. Predstava, ki bo na ogled v Kopru, je njena obnovljena različica, vendar ostaja zvesta prvotni uprizoritvi.

Gostuje Lutkovno gledališče Ljubljana.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.