Harold Pinter

Servirc

Ben in Gus, protagonista enodejanke angleškega dramatika in Nobelovega nagrajenca za literaturo Harolda Pinterja (1930–2008), sta najeta morilca, ki ju je skrivnostna organizacija najela, da hodita po deželi in morita žrtve svojih delodajalcev. Dajo jima naslov in ključ in rečejo, naj počakata na navodila. Slej ali prej pride njuna žrtev, ubijeta jo in pobegneta. Kaj se zgodi s truplom, ne izvesta nikoli. Ko v zapuščeni kleti sredi Birminghama čakata na navodila, je njun edini stik z zunanjim svetom strežni jašek z dvigalom in ob njem govorilna cev, s pomočjo katere navežeta stik z zgornjimi silami. Ko Gus odide po kozarec vode, govorilna cev znova oživi; Ben dobi končna navodila, ubiti morata prvega, ki vstopi. To je Gus, brez plašča, kravate, suknjiča in revolverja. Bo Gus naslednja žrtev?

Letna produkcija Gledališke šole Gledališča Koper Gledališki trening

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.