Sin puščave (Sin pustinje)

Predstavitev albuma Ahmeda Burića

Ahmed Burić, sarajevski pesnik in prozaist z izrazitim baritonom, na večeru glasbe in poezije v mali dvorani Gledališča Koper predstavlja svoj debitantski album Sin pustinje (Sin puščave), na katerem se mu je pridruži pevec, instrumentalist in raziskovalec sevdaha Damir Imamović, ob njem pa so nastopili še znani glasbeniki iz regije (jazz-fusion kitarist Toni Kitanovski, basist Ivan Mihajlović, tolkalist Nenad Kovačić, trobentač Benjamin Drijenčić in bobnar Goran Milošević).

V spremni besedi k albumu pisatelj Nenad Rizvanović piše: »Sin puščave je morda predvsem glasba namišljene domovine. Za uspešno ljubezensko pesem, avtobiografsko miniaturo, lirično noto, pomemben politični manifest ali končno za ustvarjanje izvirnega umetniškega sveta je pesnik potreboval nekaj znanega – četudi imaginarnega! – glasbeni in pesniški kontekst In Ahmed Burić je na tej plošči res ustvaril vse: tako kontekst kot besedilo in pesem! Na tej plošči plava nad običajnimi shemami, znanimi refreni in enostavnimi rešitvami preprosto zato, ker je izviren umetnik, ki ljubi in slavi tako življenje kot umetnost. Njegova poezija in Imamovićeva glasba se tu srečata na čudovito intenziven način v bluesovskih fragmentih, finih “menuetih”, zamolklih baladah in nekem izmuzljivem glasbenem crossover ambientu.«

Je balkanski puščavski blues, poudarjen in umirjen z duhom časa. Poezija in glasba, izgovorjena in odigrana z drugimi sredstvi. V delu, za katerega verjamemo, da ne bo pustilo ravnodušnih niti najzahtevnejših ušes poslušalcev.

Na predstavitvi albuma v Gledlišču Koper bodo ob Ahmedu Buriću nastopili še instrumentalisti Damir Imamović, jazz-fusion kitarist Toni Kitanovski in basist Ivan Mihajlović.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.