Mate Matišić

Sinovi umirajo prvi

Trajanje Predstava traja 90 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

»Realistična groteska« hrvaškega dramatika Mateta Matišića, ki spaja prvine antične tragedije s komedijo absurda in črnim, montipajtonovskim humorjem, v središče dogajanja (ustvarjalci predstave so ga iz Zagore v Dalmaciji »prenesli« v vas, nedaleč od Banjaluke, v trinajsto leto po končani vojni in drugo po smrti Slobodana Miloševića) postavlja družino, ki ne preneha objokovati izgube sina in brata; tudi zato, ker ne vedo, kje je njegovo truplo in ga ne morejo pokopati. V prizadevanjih, da bi našli vsaj sled za njim, pa se člani družine zapletejo v mrežo mafijskega trgovanja s posmrtnimi ostanki, ljudmi in njihovimi usodami …

Gostuje Narodno gledališče Republike Srbske, Banjaluka (BiH).

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.