3+

Skok v pravljico – Mojca Pokrajculja

Delavnica prebiranja pravljic

Ustvarjalci

Pripovedovalec Igor Štamulak

Igralec Igor Štamulak rad bere pravljice, toda še raje jih prebira ali o njih pripoveduje drugim, najmlajšim. Skupaj z njimi se ob pravljici prepusti domišljiji, zato pravljico včasih nadgradi, ji doda nov začetek ali konec, si izmisli novega junaka, naredi pravljico še lepšo in vsem, ki jim uspe »skočiti« vanjo, ponudi priložnost, da vstopijo v čudežni svet gledališča.

Tokrat se bo Igor »podal« na Koroško, kjer boste našli pravljico o deklici, ki med pometanjem hiške najde krajcar in si zanj kupi piskrček, pod tega pa se zaradi mraza in slane zatečejo gozdne živali. Prav ste uganili! Slišali boste pravljico o Mojci Pokrajculji. Za tiste, ki je ne poznate, izdamo le to, da boste v njej izvedeli tudi, zakaj ima zajec sprednje tačke krajše kot zadnje.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.