Skok v pravljico – Repa velikanka

Igralec Igor Štamulak rad bere pravljice, toda še raje jih prebira ali o njih pripoveduje drugim, najmlajšim. Skupaj z njimi se ob pravljici prepusti domišljiji, zato pravljico včasih nadgradi, ji doda nov začetek ali konec, si izmisli novega junaka, naredi pravljico še lepšo in vsem, ki jim uspe »skočiti« vanjo, ponudi priložnost, da vstopijo v čudežni svet gledališča.

Tokrat vam bo pripovedoval rusko-ukrajinsko pravljico o moči sodelovanja in o tem, da prav vsak, pa naj bo droben kot majcena miška, lahko kaj prispeva za skupno dobro. Takole gre: dedek je na njivi posadil repo in jo tako skrbno zalival, da je zrasla v ogrooomno repo. Sam je ni mogel izpuliti, zato so mu na pomoč prihiteli babica, vnukinja, celo domača pes in mačka, a repa se ni vdala. Šele, ko jim je na pomoč priskočila drobcena _ _ _ _ _ (odgovor poznate, kajne), so repo velikanko končno izpulili.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.