Svetlana Makarovič

Škrat Kuzma dobi nagrado

Trajanje Predstava traja 50 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Škrati se enkrat na mesec dobivajo in se hvalijo s svojimi dosežki. Tokrat so se srečali gozdni škrat Kuzma pa frizerski, radijski, kuharski, zidarski in tiskarski škrat. Drugi so manjkali, ker so prav takrat razsajale zoprne škratje ošpice. Srečanje je skrivaj opazovala sraka in slišala, kakšne škratovščine je počel Kuzma. Postalo je jasno, da je za večino težav v gozdu kriv prav on. Kar je izvedela, je sraka takoj povedala veverici, ježu in medvedu. Ti so jo Kuzmi naslednje jutro zagodli in mu vrnili milo za drago …

Topla in duhovita predstava o majhnih škratovskih manipulacijah in nagajivi sreči nas v pisani svet škratovih dogodivščin popelje z igro in plesom.

Gostuje Slovensko mladinsko gledališče.

NAGRADA:
Ivan Peternelj – Župančičeva nagrada 2013 tudi za vlogo Škrata Kuzme

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.