Barbara Novakovič

Spanje: podobe, krajine, pošasti

Trajanje Predstava traja 35 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Barbara Novakovič je zasnovala predstavo, ki se opira na bogato ikonografijo upodobitev spanja iz Stare in Nove zaveze (Ezekiel, Job) in temelji na besedilih R. Descartesa, Svetega Avguština, Jorgea Luisa Borgesa in ostalih literarnih referenc ter  vizualnih umetnikov, ki so preučevali spanje. Mestoma se v projektu odpirajo prehodi za t.i. sladke sanje, nočne more in sanjarjenje. Iz ene strani pritiska neke vrste sila, ki želi dogajanje na odru uspavati in iz drugi strani vznika potreba po budnosti. Performer potuje iz prizora v prizor skozi imena in podobe iz zgodovine umetnosti in literarnih junakov ter hkrati biva v sanjah ali sanjari v budnosti. Miselni okvir predstave je področje sanj, v središču je imaginacija in čutnost, (legenda oblik, popačenih perspektiv) – telo v umetnosti med budnostjo (onstran sanj)  in sanjami.

Produkcija: Muzeum Ljubljana
Koprodukcija: Bunker Ljubljana, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
S finančno podporo: MOL, Oddelek za kulturo

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.