Miha Debevec in Dejan Kušer

Spopad harmonik

Miha in Dejan sta vrhunska ustvarjalca z mednarodnimi referencami, ki ju širša javnost pozna tudi pod imenom Spopad harmonik. S harmonikama preigravata unikaten in raznolik glasbeni program, s čimer se ločita od drugih harmonikarjev v našem, pa tudi širšem glasbenem prostoru. Njun repertoar obsega vse od domiselnih priredb popularne, klasične in etno glasbe iz različnih delov sveta, s posebnim poudarkom na virtuoznosti in občuteni interpretaciji.

Z izborom skladb in načinom izvedbe (Miha in Dejan izvajata skladbe Abbe, Mozarta, Piazzolle, Metallice in skupin Europe, Status Quo in legendarnih Avsenikov) »podirata« stereotipe o harmoniki kot o nekakšnem manjvrednem, »gostilniškem« glasbilu, na katerem je mogoče izvajati le preprosto ljudsko in narodno-zabavno glasbo, ter mu dajeta neko povsem novo vrednost in razsežnost.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.