SPOZNAJ – SProščeni POgovori o ZNAnosti

Mostovi namesto ograj: Okrogla miza o priseljevanju in vključevanju priseljenk in priseljencev
  • Anica Mikuš Kos, dr. med., otroška psihiatrinja in predsednica Slovenske filantropije,
  • dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo,
  • Goran Lukić, soustanovitelj in vodja Delavske svetovalnice,
  • dr. Mateja Sedmak, predstojnica Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper.

Slovenija se, sorodno kot druge evropske države, sooča z migracijami, ki se bodo v prihajajočih desetletjih, zaradi ekonomskih razlogov, globalnih neenakosti, podnebnih posledic, vojnih konfliktov ter drugih vzrokov, intenzivno povečevale. Sočasno se, zaradi staranja prebivalstva in upadanja rodnosti, soočamo z izrazitim porastom potrebe po priseljeni delovni sili. Ne glede na vzroke priseljevanja mora slovenska država s ciljem doseganja prijetnega sobivanja in družbene povezanosti vzpostaviti učinkovit sistem vključevanja priseljenk in priseljencev. Z zanimivimi gosti okrogle mize bomo razpravljali o izzivih priseljevanja in vključevanja priseljenk in priseljencev v slovensko družbo.

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.