SPOZNAJ – SProščeni POgovori o ZNAnosti

Modrost: Izgubljena vrlina ali bistvo modernega človeka (Inštitut za vedenjsko ekonomijo).
  • dr. Aleksander Zadel, klinični psiholog, direktor inštituta C.A.R.
  • prof. dr. Lenart Škof, filozof in religiolog, predstojnik Inštituta za filozofske in religijske študije ZRS Koper
  • dr. Primož Krečič, teolog in publicist, koprski stolni župnik
  • Vlasta Nussdorfer, pravnica, pisateljica in humanitarka, nekdanja varuhinja človekovih pravic RS

V dobi neslutenega tehnološkega napredka in neskončnega znanja, dosegljivega na “klik”, se posameznik izgublja v poplavi informacij, ki jim ne ve ne izvora, ne namena in ne smisla. Katera človeška vrlina nam lahko pomaga, da se znajdemo v svetu katerega kompleksnost postaja neobvladljiva? Poskusimo razmisliti o vlogi modrosti pri oblikovanju naših življenj, odločitev in družbenega napredka. V okviru okrogle mize se bomo pogovarjali o pomenu modrosti v današnjem svetu ter razmišljali, ali je modrost iluzija ali ostaja temeljna esenca sodobnega človeškega doživetja. Udeleženci pogovora bodo izmenjali svoje poglede o modrosti kot vodilnem načelu za osebno rast, etično odločanje ter ustvarjanje bolj harmonične družbe tudi v pogledu vse bolj prisotne umetne inteligence.

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.