Spreobrnjenje konja

Gostuje Gledališče Ludovice Rambelli (IT)

Ustvarjalci

Žive slike iz opusa Michelangela Merisija Caravaggia

Žive slike gledalca popeljejo v fantastični svet, kjer se prekrivata likovna in gledališka umetnost, dokler se popolnoma ne ujameta v starodavni tehniki iz 18. stoletja, ki jo je v življenje obudila režiserka Ludovica Rambelli.

Spreobrnjenje konja je predstava velikega čustvenega naboja: pred očmi gledalcev se v zaporedju sestavlja 23 znamenitih Caravaggiovih platen, ki jih tvorijo telesa igralcev, nekaj običajnih predmetov in drapirano blago. Prizorišče dramatično osvetljuje en sam svetlobni rez, ki postavlja namišljen okvir, vidne menjave pa ritmično zaznamuje glasba Mozarta, Bacha, Vivaldija in Sibeliusa.

Gostuje Gledališče Ludovice Rambelli (IT)

Organizator: Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.