Srečanje s švicarsko pisateljico Besso Myftiu

Bessa Myftiu, pesnica, pisateljica, prevajalka in urednica se je rodila leta 1961 v Tirani. Študirala je v Albaniji, kjer je bila najprej novinarka. 1991 se je preselila v Ženevo, kjer je doktorirala in se zaposlila na univerzi. Piše v francoščini in prevaja iz albanščine. Med njenimi najbolj znanimi deli je knjiga Moja legenda, v kateri spregovori o očetu, znanem disidentskem pisatelju Mehmetu Myftiu. Najpogosteje se ukvarja z družinsko zgodbo in s svojo preteklostjo v Albaniji v času komunizma. Od leta 2008 ureja zbirko Etika in pisanje. Zdaj predava na Visoki pedagoški šoli v Lausanni, profesorski poklic jo navdušuje in veliko piše o pedagoških temah. Novele objavlja tudi na spletu.

Pogovor vodi novinarka Neva Zajc.
V sodelovanju s Kulturnim društvom Peter Martinc, Koper.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.