Milan Jesih

Stevardesa

Ustvarjalci

Pilot in Stevardesa sta bila blazno priljubljena pri vseh. Znano je bilo, da zelo vestno opravljata svoje delo – Pilot je tudi ob prostih dnevih vedno vskočil na delo, če se je pojavila potreba. Med letom je po radiu večkrat izjemno prijetno pokramljal s potniki, jih zabaval in umiril ob kakšni lažji turbulenci (kadar je on pilotiral, jih je bilo sploh izredno malo). Da ne govorimo o Stevardesi! Delala je tako učinkovito, da je bila poleg Pilota edina na letalu, stregla je kar vsem hkrati. Vedno je dobro poskrbela za varnost vseh potnikov, nosila jim je hrano in pijačo – znani so celo primeri, ko je kateremu od bolj obubožanih potnikov sama plačala pijačo! Ampak vse to so le govorice! Ne nasedite jim! Nek potnik namreč pripoveduje drugo zgodbo o njima, ki pa je kajpada manj znana – ta potnik je nekoč letel iz Buenos Airesa v Prago, ko je na letališču zašel in se znašel pred garderobo Pilota in Stevardese. In iz garderobe se je zaslišalo kričanje. Zmerjanje. Pretep! Ozmerjala sta se z najbolj vulgarnimi zmerljivkami! Pokrita rihta, kuzla frigidna, impotent, vlačuga itd. Potnik je prislonil uho na vrata (seveda samo zato, da bi se prepričal, če bo vse v redu), ko so se vrata odprla. Za njimi sta se pojavila besna Pilot in Stevardesa in ubogega potnika popolnoma premlatila. Potem pa sta odšla meni nič, tebi nič na svoj let in se spet delala, da sta lepa in prijazna. To so takšni ljudje … zahrbtni in dvolični. Takih se je treba paziti! Zato ne nasedajte govoricam!
Ustvarjalci uprizoritve

Produkcija II. semestra Dramske igre, Gledališke režije ter Dramaturgije in scenskih umetnosti AGRFT

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.