Peter Stone, Jule Styne, Bob Merrill

Sugar – Nekateri so za vroče

Delavnica prebiranja in igranja pravljic
Trajanje 2 uri in 20 minut
Prva slovenska uprizoritev

Čikago leta 1931. Brezposelna glasbenika, saksofonist Joe in kontrabasist Jerry se po naključju znajdeta sredi mafijskega obračuna. Gangster Palazzo Gamaša in njegovi fantje jima kot edinima preživelima pričama umora odtlej strežejo po življenju, zato morata zapustiti mesto in zabrisati vse sledi za sabo. Ne preostane jima drugega, kot da se preoblečeta v saksofonistko in kontrabasistko ter se pridružita ženskemu orkestru, ki ga vodita Sladka Sue in Bienstock in ki kot naročeno odhaja na gostovanje v sončni Miami. Zdaj se imenujeta Josephine in Daphne in sta vsaj začasno na varnem. Zato pa se v preobleki soočata z drugačnimi nevarnostmi: eden se zaljubi v očarljivo pevko orkestra Sugar Kane, v drugega pa se zagleda šarmanten milijonar, sir Osgood Fielding. Zgodba se do konca vrti okrog situacijskih »ljubezenskih« in gangsterskih zapletov, ki jima vse do konca skušata ubežati glavna junaka.

Libreto za muzikal Sugar, odrski krst je doživel leta 1972 na Broadwayu, je nastal po scenariju slovite filmske uspešnice Billyja Wilderja Nekateri so za vroče iz leta 1959, ki jo je Ameriški filmski inštitut razglasil za najsmešnejši film vseh časov. Film – številni se ga spominjajo po zvezdniški zasedbi, poleg Marilyn Monroe kot nepozabne Sugar Kane sta se z njim v zgodovino filma zapisala tudi Tony Curtis in Jack Lemmon, – v originalu ni muzikal, čeprav Marylin Monroe v njem odpoje znano pesem I Wanna Be Loved By You, ki je v izvirnem muzikalu ni, v Mestnem gledališču ljubljanskem pa so jo uprizoritvi dodali. Glasba je bila napisana posebej za muzikal, ki vsebuje tudi veliko scenske glasbe, ki je plesna, senzibilna, svingovsko in džezovsko obarvana. V Čikagu je džezovsko vzdušje tako rekoč domače, in bigbendovsko svingovski slog odlično pričara vzdušje tridesetih prejšnjega stoletja. Takrat je obstajala tudi džezovska glasba, imenovana »hot«, kot je tudi del naslova filma – Some Like It Hot.

Na festivalu Dnevi komedije 2009 v Celju je Uroš Smolej za vlogo Daphne prejel naziv žlahtni komedijant, muzikal Sugar – Nekateri so za vroče pa je postal žlahtna komedija po izboru občinstva.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.