Joseph Nzobandora - Jose

Super Brina

Interaktivno igrano-lutkovni muzikal

Ustvarjalci

Brina je super Brina,
ker rešuje uganke in premetanke,
ker se reši iz vsake nastavljene zanke,
ker računa in piše, bere in riše,
in ker vsakemu pomaga, tudi če je zgaga!

Brina se s svojim mačkom vsak dan odpravi do svojega drevesa na robu gozda, pod katerim pohlepni Zlatoljub nekega dne odkrije zlato. Da bi prišel do bogastva, hoče drevo podreti, toda Brina se mu upre. Ob srečanju z Brino, ki pooseblja dobroto, sebični Zlatoljub, eden od številnih iskalcev sodobnih vrednot – uspeha in bogastva – spozna, da sledi napačnim idealom, saj si želi biti le ljubljen in imeti prijatelje. Pot, ki jo ubira, pa ga pelje stran od cilja. Predstava govori o prijateljstvu kot eni najpomembnejših vrednot. Prijateljstvo se začne in ohranja z medsebojno pomočjo, deklica Brina nam daje zgled, kako biti pravi prijatelj.
Interaktivni igrano-lutkovni muzikal neposredno nagovarja mlado občinstvo, ki se v glasbenih točkah s petjem pridruži nastopajočima, celotno dogajanje pa je podprto z veliko situacijskega humorja in prvinami pripovedništva.

Produkcija: Gledališče MalihVelikih, Zavod TUGENDE
Koprodukcija: Studio XXV, SiTi teater BTC

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.