3+
Tatjana Doma, Jaša Jamnik

Super reva

Najbolj komičen krimič
Premiera 28. septembra v Gledališču Koper, 16. decembra 2019 v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu
Koprodukcija Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče, Trst
Trajanje Predstava traja 55 minut.
Krstna uprizoritev

Popoldan, ko staršev ni doma, veliko obeta. Razgrajaški Jure komaj čaka, da ga mlajši brat Lukec pelje na posebno, izjemno slastno torto. Pri vratih pozvoni prijateljica Tina, ki jo je pridni Lukec prav tako povabil na torto, toda slednjega ni od nikoder. Stvari se začnejo zapletati, ko poštar prinese paket za Lukca. Tina in Jure ga brez dovoljenja odpreta, v njem pa najdeta nepričakovano smrdljivo vsebino. Lukca še vedno ni od nikoder, Jureta in Tino pa obiskujejo nepričakovani gostje, ki ju spravljajo v paniko. Zgodba se hitro spremeni v napeto kriminalko s številnimi komičnimi zapleti, nepričakovanimi obrati in nenavadnimi vsiljivci. Komičen krimič razkriva, da so največji frajerji lahko tudi super reve in pridni fantki super barabe.

Iz kritik

Marij Čuk / Primorski dnevnik, 02. 10. 2019

Skratka nenavadno, mogoče resnično, vsekakor pa brez tistih humanističnih vzmeti, ki delajo mladinsko književnost enkratno, ter s pedagoško-poučnimi vzgibi, ki se jih otroci morajo držati, da bi kot odrasli gradili etično vzdržen svet. Morebiti pa smo priče novemu odrskemu pogledu v najstniško duševnost, oziroma njeni tematizaciji ustreznosti obnašanja sodobne družbe. Kaj vem!

Na tem zdrsnem vsebinskem tlorisu pa je uprizoritev delovala dovolj prefinjeno in odrsko razčlenjeno, saj je režiser Jaša Jamnik igro vodil kleno, celovito in celostno, predstava je neposredna in dinamična, na skromni učinkoviti sceni Vasilije Fišer se prizori vrstijo bliskovito. Seveda pa daje uprizoritvi poseben ritem igra ansambla, ki je precizna in mestoma celo duhovita. Igor Štamulak je znal v vlogi Jureta vnesti dovolj popra, pokazal pa je tudi na dvojnost svojega lika, ki hoče delovati samozavestno in celo arogantno, v resnici pa je velika reva.

 

Andraž Gombač / Primorske novice, 15. 10. 2019

Otroški »komični krimič« sta napisala dramaturginja Tatjana Doma in režiser Jaša Jamnik, leta 2010 podpisana že pod uspešno odrsko priredbo Groznega Gašperja ameriške pisateljice Francesce Simon. Tudi tokrat nosilno vlogo živahno igra Igor Štamulak, njegov Jure pa kakor pred desetletjem že Gašper naklonjenost otroškega občinstva žanje s predrznostjo, zabeljenim besediščem in nesramnostjo tako do mlajšega brata kakor do sosedove Tine (Anja Drnovšek). /…/ V koprskem gledališču soglašajo, da predstava ni ustrezna za najmlajše, in zagotavljajo, da jo zelo dobro sprejema ciljno občinstvo, učenci druge osnovnošolske triade.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.