Svetilnikove igralnice

PPF Pri svetilniku v avgustu

Delavnica Roža vetrov
6–14 let, 40 min.

Ni skrivnost, da sonce in suh veter omogočata hitrejše izhlapevanje vode, tudi morske, s tem pa vplivata na nastanek soli v kristalizacijskih bazenih, »kavedinih«. Na delavnici bodo otroci spoznali, kako so si solinarji pomagali pri napovedovanju vremena in kakšne pripomočke so za to uporabljali. Vsak udeleženec bo pobarval svojo rožo vetrov.
Organizator: Pomorski muzej – Museo del mare »Sergej Mašera« Piran – Pirano

Delavnica Razglednice s filmskimi junaki
6–14 let, 90 min.

Na delavnici se bodo otroci poigrali s filmskimi podobami in črkami ter jih sestavljali v pisane razglednice s filmskimi prizori, citati in njihovimi najljubšimi junaki. Po delavnici bodo otroci razglednice tudi poslali, zato naj ne pozabijo prinesti s seboj naslovov svojih babic, dedkov, stricev, tet in prijateljev.
Organizator: Kino Istra

Delavnica Spoznaj gibanje
11–14 let, 60 min.
Otroci bodo spoznali osnovne telesne odzive med gibanjem. Delavnica bo potekala krožno, v sklopu štirih postaj, in sicer: dosezi srčno frekvenco in jo vzdržuj čim bolj natančno 3 minute (1); pogovor o pomenu gibanja in nevarnostih sedenja za naše zdravje (2); pomen prehrane za podporo gibanja (3); postani raziskovalec na področju kineziologije (4). Otroci bodo razdeljeni v štiri skupine po največ 15 otrok. Vsaka postaja bo trajala 15 minut.
Organizator: Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS)

Delavnica EcoSmart – pomen varovanja narave
6–14 let, 60 min.
Na stojnici projekta EcoSmart bodo otroci prejeli promocijsko gradivo (blokci, svinčniki, zgibanke), poleg tega tudi pisalne liste in barvice, s katerimi bodo lahko narisali kaj o naravi ali o tem, kako sami varujejo naravo.
Organizator: Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.