Goran Vojnović

Tak si

Delavnica prebiranja in igranja pravljic, Nestrpna komedija

Kaj se zgodi povprečnemu taksistu v slovenski prestolnici, ko v njegov taksi sedejo konceptualni umetnik, bivši gej, novopečeni vstajnik, brezposelni panker s kravato, duhovnik brez prakse, italijanski turist in dementni profesor marksizma?

Taksista Romana finančna kriza pripelje v slepo ulico. Nezadovoljstvo z lastnim življenjem, predvsem pa drugačnost njegovih naključnih sopotnikov v njem znova prebudijo nekoč potlačene frustracije, nestrpnost, a tudi vso jezo, žalost, ogorčenje in obup, ki se skrivajo za to nestrpnostjo.

Mesto se je dvignilo na noge, na ulicah so protestniki, Roman pa brezciljno kroži naokoli in nima moči, da bi se jim pridružil. Kakor bi že opustil misel na boljše življenje. A nato mu eden njegovih sopotnikov zaupa, da pozna njegovo veliko skrivnost, in Roman se zbudi.

Komedijo, ki navidezno lahkotno raziskuje, koliko predsodkov se skriva v našem vsakdanjiku, v vsakdanjih dialogih (čeprav vsi trdimo, da smo vsi drugačni in vsi enakopravni), koliko prikritega sovraštva je v nas in od kod vse to izvira, je po naročilu SiTi Teatra BTC napisal režiser, scenarist, kolumnist, pisatelj in pesnik Goran Vojnović (1980), dvakratni dobitnik književne nagrade kresnik za romana Jugoslavija, moja dežela in Čefurji raus, ki je v priredbi za oder postal gledališka uspešnica.

 

Nagrade:

Klemen Slakonja – žlahtni komedijant festivala Dnevi komedije 2014 za vloge, odigrane v predstavi Tak si

 Aleksander Popovski – žlahtni režiser festivala Dnevi komedije 2014 za režijo predstave Tak si

Tak si – žlahtna komedija po izboru občinstva festivala Dnevi komedije 2014

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.