Avtorski projekt Igorja Vuka Torbice po motivih Molièrovega Tartuffa

Tartuffe

22 nagrad, po mnenju srbskih kritikov tudi predstava desetletja.
Trajanje Predstava traja 2 uri.

Ustvarjalci

Avtorski projekt Tartif Igorja Vuka Torbice je nastal v koprodukciji Srbskega narodnega gledališča iz Novega Sada in Narodnega gledališča Sombor in je sodobna različica klasične Molièrove komedije, nastala kot rezultat projekta z naslovom Komično v klasiki. V izvirnem Molièrovem besedilu se osrednja tema – hinavščina in laž – nanaša na religiozno hinavščino, priredba režiserja Igorja Vuka Torbice, nastala v procesu študija in podkrepljenega z drznimi igralskimi improvizacijami, pa se osredotoča na aktualne probleme v družbi, predstavljene v okvirju družine. Uprizoritev kaže na našo moralno šibkost, našo manipulacijo zaradi vsiljenega občutka krivde, sprejemanje nesprejemljivih življenjskih razmer, na podrejenost, neumnost in laži.

Za uprizoritev, ki so jo srbski gledališki kritiki označili za najboljšo v zadnjih desetih letih, so njeni ustvarjalci na festivalih v regiji prejeli kar 20 nagrad, poleg teh še nagrado ansambla Srbskega narodnega gledališča za dramsko igro, posthumno pa je nagrado za režijo Bojana Stupice prejel še režiser Igor Vuk Torbica.

Gostujeta: Narodno gledališče Sombor in Srbsko narodno gledališče, Novi Sad (RS)

Predstava je v srbskem jeziku.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.