Učna ura o gledališču

Raziskovanje gledaliških skrivnosti

Učna ura o gledališču, namenjena otrokom vseh starosti, je sestavljena iz dveh delov. V prvem delu otroke vodimo po gledališču, jih seznanimo z igralskimi poklici, nastajanjem predstave in dogajanjem v zakulisju, ki gledalcem največkrat ostane skritio (mlajše učence včasih preseneti deklica Zofka, ki jim s pomočjo družabnih igric, skrivalnic in presenečenj razkriva »skrivnosti« gledališča), v drugem delu pa se otroci in učenci na odru male dvorane preizkusijo v gledališki improvizaciji.

Vsebino in izvedbo Učne ure, ki predvidoma traja dve šolski uri, vedno prilagodimo starosti udeležencev, s katerimi se bodo na Učnih urah srečevali  Vanja Korenč, dramski igralec Igor Štamulak in režiserka Renata Vidič.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.