Evripid

Tragični turi: Utrinki iz Trojzena

Ustvarjalci

Fajdra, kraljica Trojzena, v odsotnosti svojega moža, kralja Tezeja, počasi hira za neznano boleznijo. Sili v gore in v gozd, toda čemu? Kaj ji je? Oblivata jo norost in obup, trpljenje kraljice postaja tudi trpljenje, vendar obenem slast, občinstva. Izkaže se, da Fajdra ljubi. Koga? Hipolita, sina amazonke in svojega moža Tezeja. Sram je njen safr in časten izhod je le smrt. A vse to je le posledica božjega, Afroditinega safra.

»Nekje med antičnim Trojzenom na eni strani in goro, gozdom ter medsmrečjem na drugi Tragični turi lovimo večen safr, ki se kot jelen izmika zdaj po eni zdaj po drugi strani. Zato smo turi nabrali medijsko orožarno; merimo z zvokom, videom, gibom in besedo ter iz enostavnega trpljenja delamo trop safrov, ki so se pojavili med prosto intermedialno improvizacijo, in sedaj tvorijo Trojzensko konstelacijo žalosti in tesnobe. Pretrpeti boste morali pet avdio-vizualnih komadov (čutnih kompozicij/partitur), med njimi tudi uspešnico Fajdra lajdra

Gostuje Gledališče Glej.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.