Erik Gedeon

Večno mladi

Songdrama
Trajanje Predstava traja 1 uro in 40 minut.

Ustvarjalci

Dom za ostarele dramske igralce in v njem šest starčkov, ki so obtičali v času. Vsakič, ko medicinska sestra zapusti prostor, oživijo. Kljubujejo smrti in različnim starostnim tegobam ter zbirajo energijo, da bi nadaljevali svojo že končano umetniško pot. Enkrat tedensko s pomočjo pevske oz. glasbene terapije oživljajo svoje možgane, si priklicujejo izgubljeno vitalnost ter si s tem podaljšujejo življenje. Shakespeare, Goethe in Čehov … vendar tokrat pod geslom sex, drugs and rock’n’roll.
Mariborska uprizoritev temelji na vsebinsko in dramaturško predelanem besedilu vsestranskega švicarsko-nemškega glasbeno-gledališkega ustvarjalca Erika Gedeona ter dogajanje postavlja v leto 2065, v katerem se skupina igralcev in igralk, članov nekdanje mariborske Drame, s prepevanjem zimzelenih  melodij vrača v leta svoje mladosti. Na prvi pogled zabavna, kratkočasna in sproščujoča uprizoritev poskrbi za vse prej kot dolgočasen rock’n’roll tretjega življenjskega obdobja in kljub temu, da za zgodbo o nebogljenih starčkih in starkah skriva mnogo bolj radikalna sporočila, ob izvrstnih igralsko-pevskih interpretacijah hitov, kot so I Love Rock’n’Roll, Born To Be Wild, I Got You Babe itd., ponovno katarzično zavibrira trohneče odrske deske.

Nagrade:

Večno mladi
Žahtna komedija po izboru strokovne žirije na 25. festivalu Dnevi komedije, Celje, 2016
Žlahtna komedija po izboru občinstva na 25. festivalu Dnevi komedije, Celje, 2016

Mateja Pucko
Žlahtna komedijantka na 25. festivalu Dnevi komedije, Celje, 2016
Nagrada za igro na 40. festivalu Dnevi satire Fadila Hadžića, Zagreb, 2016

Sandy Lopičič
Žlahtni režiser na 25. festivalu Dnevi komedije, Celje, 2016

Ustvarjalci predstave
Posebno priznanje na 40. festivalu Dnevi satire Fadila Hadžića, Zagreb, 2016

 

Gostuje Drama SNG Maribor.

Iz kritik

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.