Veliki Valentinov koncert – Marko Hatlak & Kapobanda s posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim

Etno zasedba Kapobanda združuje pod svojim imenom harmonikarja in vokalista Marka Hatlaka, klarinetista Gorana Bojčevskega, kitarista Miho Megliča in kontrabasista Roka Hozjana. Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti, ti štirje glasbeniki navdušujejo s prepletom različnih slogov: Poslušalcem predstavijo skladbe iz celotnega Balkana, črpajo iz zapisov klasičnih kompozicij, tanga, klezmerja, na njihovem repertoarju so tudi ljudske skladbe severnih dežel. Skupni imenovalec na prvi pogled raznolikih slogov, razpoloženja in energičnosti skladb predstavlja vrhunska interpretacija klasično in jazzovsko izšolanih članov zasedbe.

Vlatko Stefanovski je svojo glasbeno kariero začel v skupini LEB I SOL, enemu najpomembnejših glasbenih akterjev na področju takratne Jugoslavije. V 90. letih je razvil uspešno solistično kariero in posnel številne albume, nato pa začel raziskovati makedonsko glasbeno izročilo, kar je postavilo v novo luč njegovo akustično delo. Stefanovski je v svojo glasbeno pot vpisal sodelovanje s številnimi mednarodno priznanimi glasbenimi imeni in sestavami: Tommy Emmanuel, Gibonni, Stefan Milenkovic, Toni Levin, London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Big Band RTV Slovenija, Slovenska Fiharmonija … Stefanovski je poznan po svojstveni tehniki igranja kitare, s katero oblikuje poseben razpoznaven ton. S svojim Vlatko Stefanovski triom je igral širom po svetu. Univerza Sv. Cirila in Metoda iz Skopja mu je podelila častni doktorat iz področja umetnosti.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.