Ivana Djilas po zgodbi Svetlane Makarovič

Veveriček posebne sorte

Trajanje Predstava traja 45 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

V gozdu je najpomembnejše gibanje. Ali res? Za mamo veverico in njene male veveričke ni pomembnejšega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. Vse dokler se ne rodi poseben veveriček, ki ga tačke ne ubogajo. In ta veveriček, ki ne more skakati tako kot vsi drugi, je sprva zaradi drugačnosti izključen. Ampak prav on bo spremenil gozd, naučil se bo šteti lešnike, napovedovati vreme po oblakih, peti in celo pripovedovati pravljice. In tako bo dobil svoje prav posebno mesto.
To je plesna predstava o lepoti, ki se rodi iz omejenosti, o sposobnosti, da smo ustvarjalni, četudi smo omejeni. Skozi predstavo bomo na novo odkrivali gibanje – ples negibnosti.
Pravljico Veveriček posebne sorte (1994) je pisateljica Svetlana Makarovič posvetila otrokom s cerebralno paralizo in nas z njo želela opomniti, da gibanje jemljemo kot samoumevno vse do takrat, dokler se ne ustavi.

Gostuje Plesni Teater Ljubljana.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.