Maja Borin

Vilinček

Predstava za otroke

Ustvarjalci

Režiserka Branka Nikl Klampfer
Igralci Matevž Biber, Davor Herga, Ivica Knez, Eva KrašMojca Simonič, Mateja Pucko, Viktor Meglič

Vilinček, ki ne govori, ne mara glasnega prepevanja in najraje uživa v tišini, se nekega lepega dne znajde med pisano druščino vrstnikov, ki se pripravljajo na praznovanje ob obiranju zlatih hrušk. Med njimi je tudi detektivski Milko, ki nenadoma ugotovi, da skrivnostni nepridiprav krade zlate hruške. Prepričan je, da je hruške pojedel Vilinček, vsevedna pevka Žabonka in ljubka trmoglava Cepetulja pa se postavita v bran tihemu fantu, ki je, kot vse kaže, padel z Lune.
Kaj storiti? Kako najti krivca? Kdo bo razvozlal Vilinčkovo govorico in kako se bo razpletla uganka o zlatih hruškah?
Besedilo je nastalo po motivih Minolijevega Vilinčka z Lune, režiserka Branka N. Klampfer pa je z ekipo ustvarila razgibano, simpatično, privlačno in vizualno inovativno uprizoritev, ki bo zagotovo navdušila in nasmejala otroško občinstvo.

Gostuje Drama SNG Maribor.

Iz kritik

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.