Vinicio Capossela

Koncert ob 70. obletnici radijske postaje Radio Capodistria

Vinicio Capossela – vokal, klavir

Vinicio Capossela, pevec, kantavtor in izjemen zabavljač je leta 1990 debitiral s ploščo, ki mu je prinesla nagrado Targa Tenco za avtorsko glasbo, in jo v naslednjih letih prejel še trikrat. V središču njegove glasbe je močna poetična nota besedil in nenehno iskanje glasbenih poti, ki ne poznajo žanrskih meja. Radio, pisanje in kinematografija so se nemalokrat zlili v njegovo vsestransko umetniško pot. V njegovih pesmih se mešajo zgodbe poražencev, posameznikov, ki nihajo med vitalizmom in porazom, nadrealistični dogodki in zgodbe z obrobja, mit in tradicija, ki se jim je približal s sodobno senzibilnostjo. Predlog za solo klavir in glas je potovanje, ki vodi v utripajoče jedro besedil in v glasbo enega največjih italijanskih umetnikov.

Organizatorja koncerta v sklopu PPF: RTV Slovenija, Regionalni RTV center Koper-Capodistria, Radio Capodistria; Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper. V sodelovanju z Italijansko skupnostjo za radio in teledifuzijo

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.