Aleš in Matic Valič

Virus od ženske

Premiera 22. avgusta 2020 na 27. Primorskem poletnem festivalu
Trajanje Predstava traja 1 uro.
Krstna uprizoritev

Ustvarjalci

Na neznanem kraju se srečata stari in mladi. Predstavnika tistega spola, ki naj bi v človeški zgodovini veljal za močnejšega. Če je res, da je drugi, nasprotni spol, šibkejši. Bo stari znal mlademu pomagati, da se bo izvil iz primeža težav, ki ga pestijo? Bo mladi sploh ugotovil, kaj ga teži? Bosta našla pot iz slepe ulice? Je do rešitve sploh mogoče priti? Ali je to, kar ju vznemirja, dokončno? Lahko še upamo na sproščene trenutke, ko bodo maske odvržene in se bomo drug drugemu zazrli v oči?

V želji po spoznanju se pred našimi očmi simpatično in duhovito premetavata kot ribi v plitvini. Ves čas na dosegu vode, toda obenem toliko oddaljena od nje, da ne moreta splavati. Sta nasedla na čer ali sta se njuni barki razbili v viharnem morju in potonili? Ju lahko reši sirenski spev, ki vse izgubljene mornarje nezadržno vabi k sebi? Jima lahko pomaga medicina, jima lahko pomaga preprosta človeška pamet ali sta na milost in nemilost prepuščena muhavosti usode? Kdo ve, kaj ju je obsedlo!?

Gostuje Potodom d. o. o.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.