Vojna in mir

Javni pogovor

Gostje: Ivana Šojat, dr. Matjaž Lunaček, Tanja Tuma, mag. Jan Dominik Bogataj
Dogodek bo povezoval dr. Lenart Škof

Živimo v času, ko se soočamo z novo vojno na evropskih tleh in ko nas pretresajo podobe trpljenja civilistov v Ukrajini ter neznansko vojno razdejanje. Vojne in uničenje so, žal, sestavni del človeške zgodovine in zdi se, da se človeštvo ne zmore osvoboditi od logike nasilja, vojne ter uničevanja življenja. V pogovoru se bomo vprašali, kako je mogoče, da se po stoletjih vojn in nasilja, po Auschwitzu, Ruandi in Srebrenici, po vojnah in nasilju na Bližnjem vzhodu in drugod po svetu ter kljub nenehnim prizadevanjem za mir vedno znova pojavljajo manifestacije nasilja in zla v eni izmed svojih oblik. Spregovorili bomo o principu in logiki vojne ter o možnosti zamišljanja prihodnjega miru. Vprašali se bomo tudi o tragedijah spolnega nasilja v okviru vojn ter nasilja, usmerjenega proti otrokom. Pogovor bodo usmerjali filozofski, etični, teološki, literarni, psihološki in psihoanalitični vidiki vseh omenjenih tem.

Organizatorja: Znanstveno-raziskovalo središče Koper in Gledališče Koper

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.