Robert Stigwood, Bill Oakes, The Bee Gees, Ryan McBryde

Vročica sobotne noči

Trajanje Predstava traja 2 uri in 30 minut in ima en odmor.

Ustvarjalci

Britanska glasbena skupina Bee Gees je bila od sredine šestdesetih let 20. stoletja na vrhu glasbenih lestvic, konec sedemdesetih pa so ji ritmi diska prinesli še večjo prepoznavnost; leta 1978 je za glasbo v filmu Vročica sobotne noči (Saturday Night Fever) prejela grammyja. Film je v diskotekah zanetil pravo vročico in med zvezde izstrelil Johna Travolto, ki je z vlogo Tonyja Manera, odličnega plesalca s hlačami »na zvonec«, srajcami z velikimi ovratniki in čevlji z visokimi petami postal idol milijonov mladih po vsem svetu.

Odrska priredba ohranja filmsko zgodbo. Tony Manero je neizobražen najstnik iz Brooklyna, ki v lokalni diskoteki prepleše vse sobotne noči, s čimer vsaj za nekaj trenutkov pozabi na vsakdanjik, s plesnimi spretnostmi pa postane kralj disko scene. Odrska priredba filmske uspešnice je bila krstno uprizorjena leta 1998 v londonskem gledališču Palladium, kjer so jo uprizarjali dve leti zapored. Sledila je broadwayska premiera s 500 ponovitvami. Po letu 2000 pa je mjuzikal osvojil tudi Japonsko, Korejo, Mehiko, Južno Ameriko in evropske države.

Uprizoritev Vročice sobotne noči v Mestnem gledališču Brno, ki je premiero doživela januarja letos, je druga postavitev tega muzikala na Češkem. Kritiki so opozorili na odlično koreografijo ter mojstrsko izvedene plesne in pevske nastope.

Gostuje Mestno gledališče Brno.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.