Mare Bulc

Vse o Ivanu

Komedija
Trajanje Predstava traja 1 uro in 45 minut
Krstna uprizoritev

Ustvarjalci

Vse o Ivanu je avtorska predstava tekstopisca in režiserja Mareta Bulca, ki je nastala na podlagi njegovega konceptualnega vprašanja: O čem bi se dandanašnji pogovarjale, razpravljale, kje bi to počele in kako bi gledale na svet in na svoja (literarna) življenja in na pisatelja, ki jih je ustvaril, ženske dramske osebe iz Cankarjevih del? Odgovor na postavljeno vprašanje je poiskal skupaj s svetovljansko popotnico Jacinto iz Pohujšanja, Lojzko iz Hlapcev in Heleno Gruden iz Narodovega blagra, ki kot gostje v programu kanala Ivan TV, kjer se jim pridruži še Cankarjeva mama, obračuna(va)jo med seboj in s pisateljem. Gre za projekt, ki ga zanima raziskava komedije, satire, smešnosti skozi besedila slovenskega velikana peresa ter njihovo presejanje skozi sito sodobnih gledaliških (komedijskih) praks.

Mare Bulc je gledališki režiser, katerega predstave so gostovale tudi po Evropi in v ZDA. Poleg režije se ukvarja z dramatizacijami in v svojih performativnih projektih občasno tudi nastopa. V Gledališču Koper sta se v zadnji sezoni uspešno predstavili dve komediji v njegovi dramatizaciji in režiji: Kurba in Čefurji raus! Je dobitnik zlate ptice za štiriletni projekt No History / Know History, ki je vključeval osem povezanih uprizoritvenih projektov. Bil je soustanovitelj gledališke skupine Dejmo stisnt teater. Letos je zaključil triletno umetniško vodenje ljubljanskega Gledališča Glej.

V predstavi so uporabljeni odlomki iz del Ivana Cankarja.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.