Andrew Lloyd Webber, Jim Steinman, Patricia Knop, Gale Edwards

Whistle Down the Wind

Whistle Down the Wind (Žvižg v vetru) je muzikal, ki ga je v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja angleški skladatelj Andrew Lloyd Webber napisal po filmu z enakim naslovom iz leta 1961, ki je takrat postal uspešnica v anglosaksonskem svetu. Dogajanje muzikala je postavljeno v vasico na ameriškem Jugu, kjer 15-letna Cathy v domačem skednju odkrije skrivnostnega in ranjenega ubežnika. Ko ga vpraša, kdo pravzaprav je, so njegove prve besede »Jezus Kristus«, in globoko verna Cathy resnično verjame, da je srečala Jezusa. Odloči se, da bo s svojimi prijatelji skrbela za neznanca, in med tem, ko si otroci prisežejo, da ga bodo varovali, se v vasi že zbirajo odrasli za lov na pobeglega morilca …

Andrew Lloyd Webber (1948) sodi v vrh sodobne produkcije popularne glasbe in muzikala (je avtor Evite, Mačk, Fantoma v operi in rock opere Jezus Kristus Super zvezda), skrivnost njegovega uspeha pa sta neizčrpna melodična domiselnost in spretno mešanje različnih glasbenih slogov.

 

Ogled predstave v Mestnem gledališču v Brnu (Češka)

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.