Z Gledališčem Koper in Kompasom v Banjaluko in Jajce

Tudi v letošnji sezoni abonente in prijatelje našega gledališča vabimo, da se nam pridružijo na tradicionalnem izletu, na katerem združimo ogled turističnih znamenitosti in obisk gledaliških predstav.

Tokrat se bomo podali v kakih 450 kilometrov oddaljeno Banjaluko, drugo največje mesto v Bosni in Hercegovini. Ob mestnih znamenitostih in dobro uro vožnje oddaljenem Jajcu si bomo ogledali še dve predstavi tamkajšnjega Narodnega gledališča Republike Srbske. Prva je »realistična groteska« hrvaškega dramatika Mateta Matišića Sinovi umirajo prvi (na fotografiji prizor iz predstave), v kateri spremljamo obupane, jezne in ostarele prebivalce siromašne vasi (tamkajšnji gledališčniki so dramsko dogajanje in dalmatinske Like umestili v vas nedaleč od Banjaluke v leto 2008, trinajsto po končani vojni in drugo po smrti S. Miloševića), ki iščejo kosti svojih otrok, izginulih v vojni, medtem ko jim jih mafija skuša prodati. Druga je večkrat nagrajena komedija Pavla Teodorovića (psevdonim) Na dnu o predsodkih, stereotipih, strahovih in željah prebivalcev malega mesta, ki sanjajo o tem, da ga zapustijo.

Pohitite s prijavami, na voljo je le še nekaj prostih mest!

 

PROGRAM POTOVANJA

  1. dan: 28. 10. 2017, KOPER/NOVO MESTO–BANJALUKA (ogled samostana in ogled predstave)

Ob 6. uri odhod sodobnega turističnega avtobusa iz Kopra, ob 7.30 iz Novega mesta. Vožnja mimo Zagreba čez mejni prehod Gradiška v Bosno. Po prestopu meje vožnja po avtocesti proti Banjaluki. Najprej se boste ustavili v Delibašinem selu in obiskali samostan Marija Zvijezda iz 17. stoletja, znan po siru trapistu, katerega skrivnost izdelave menihi trapisti čuvajo že 200 let. Možnost nakupa sira in ostalih domačih dobrot, ki jih pridelujejo v samostanu. Nato vožnja v center Banjaluke. Nastanitev v hotelu v centru mesta. Zvečer ogled gledališke predstave. Po predstavi možnost druženja in zabave. Prenočevanje.

  1. dan: 29. 10. 2017, BANJALUKA–JAJCE–KANJON VRBASA–BANJALUKA (zajtrk, izlet po kanjonu Vrbasa v Jajce, kosilo, ogled predstave)

Po zajtrku izlet po slikovitem kanjonu reke Vrbas v Jajce, ogled muzeja II. zasedanja AVNOJ–a, slapov na reki Plivi in starega mesta. Po ogledu povratek po kanjonu reke Vrbas v Banjaluko. Dobro kosilo v restavraciji ob Vrbasu. Povratek v hotel, zvečer obisk predstave v gledališču, po predstavi možnost obiska enega od lokalov. Prenočevanje.

  1. dan: 30. 10. 2017, BANJALUKA–NOVO MESTO/KOPER (zajtrk, dobro kosilo)

Po zajtrku ogled mesta z lokalnim vodnikom. Videli boste Narodno skupščino Republike srbske, trdnjavo Kastel, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice … Po ogledu nekaj prostega časa za uživanje v mestnem vrvežu ali obisk mestne tržnice. Nato dobro kosilo v restavraciji v mestnem obzidju nad reko. Po kosilu slovo od Banjeluke in vožnja proti Sloveniji. Prihod v Novo mesto/Koper v večernih urah.

CENA POTOVANJA:
240 EUR na osebo pri 45 potnikih v avtobusu v hotelu Jelena 4*/ iz Kopra
230 EUR na osebo pri 45 potnikih v avtobusu v hotelu Jelena 4*/ iz Kopra (Abonenti Gledališča)
220 EUR na osebo pri 45 potnikih v avtobusu v hotelu Jelena 4*/ iz Novega mesta

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, cestnine in cestne pristojbine, davek za avtobusni prevoz po Hrvaški, 2 x prenočevanje z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v lepem hotelu Jelena 4* v centru mesta, 2 x odlično kosilo v dveh odličnih restavracijah, oglede in vstopnine po programu, obvezna lokalna vodenja, poldnevni izlet v Jajce, vstopnino za ogled dveh gledaliških predstav ter stroške vodenja in organizacije potovanja.

Doplačilo ob prijavi: enoposteljna soba 48 EUR za 2 noči

Splošni pogoji in navodila za potovanje Kompas d.d. so sestavni del ponudbe.

Informacije in prijave:
KOMPAS d.d. Ljubljana, Pražakova 4,
PE Koper 05 66 30 582

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.