Produkciji Gledališke šole Mavrična ribica Gledališča Koper

Premiera Premiera 31. maja 2017 v Mali dvorani Gledališča Koper

Ustvarjalci

Po motivih Roalda Dahla
Pepelka

Skupina Zelenih

Skupina najstnikov, ki se prvič spopada z gledališko umetnostjo, se je posvetila izrazni moči igralca na praznem odru. Skupina kot celota s svojim telesom definira igralni prostor, individualno oblikuje dramske like, njihove značaje. Spoznava izrazno moč govornega aparata, ki presega meje govorjene besede. S skupinsko dinamiko in discipliniranim zavzemanjem odrskega prostora bo skupina najstnikov uprizorila Pepelko Roalda Dahla, ki so jo tudi po svoje priredili.

* * *

Po motivih Svetlane Makarovič
Pod medvedovim dežnikom

Skupina Rumenih

Scenografija: delo skupine

Najmlajša skupina gledališke šole, ki prvič stopa na oder, bo raziskovala uporabo, funkcijo in sporočilnost predmeta/rekvizita na odru. S pomočjo igre in telesnega izraza se bodo prelevili v gozdne živali in uprizorili zgodbo o prijateljstvu, neprimernem obnašanju ter o posledicah, ki sledijo, ko nekdo zaradi svoje nečimrnosti ostane sam. Sreča v nesreči jih pripelje do spoznanja, da je vredno spoštovati vse okoli sebe, in tako vse gozdne živali končajo pod velikim dežnikom prijateljstva in zabave.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.