Nora in Delia Ephron

Ženska: ljubezni, izgube, obleke

Gostuje Špas teater, Mengeš

Ustvarjalci

Svetovna gledališka uspešnica Ženska: ljubezni, izgube, obleke je nastala po knjižni uspešnici Ilene Beckerman z enakim naslovom (Love, Loss and What I Wore, 1995), ki sta jo dobro desetletje pozneje za oder priredili sestri Delia in Nora Ephron, avtorici največjih filmskih uspešnic: Romanca v Seattlu, Čaka te pošta, Ko je Harry srečal Sally, Julie & Julia ter drugih.

Izhodišče uprizoritve je niz monologov, ki jih bere in interpretira petorica odličnih igralk, prav vsi pa so zabavni, življenjski, resnični. V sebi nosijo smeh, veselje, ljubezni, tudi solze, tolažbo in objeme … Prav nič niso žensko pristranski, ampak osvežujoče realni in brutalno iskreni. So tudi nežni in sočutni, močni, takšni, kot ženske so, nepremagljivi. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini.

Gostuje Špas teater, Mengeš.

 

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.