Jan Malík

Žogica Marogica

Trajanje Predstava traja 45 minut in nima odmora.

Ustvarjalci

Le kdo ne pozna zgodbe o Žogici Marogici, ki jo, ko je sama doma, z zvijačo odpelje Zmaj Tolovaj, da bi se njegovi mali zmajčki igrali z njo, iz zmajevega gnezda na robu mesta pa jo rešita šele dedek in babica, ki s pomočjo otrok odpihneta hudobne zmaje?

Zgodba češkega lutkovnega ustvarjalca Jana Malíka o Žogici Marogici (1937) ima v Sloveniji domovinsko pravico že desetletja. Tudi v Lutkovnem gledališču Maribor ostaja ena izmed najbolj priljubljenih predstav, saj je od leta 1985, ko je bila prvič uprizorjena, doživela več kot 550 ponovitev. Predstava, ki si jo boste ogledali (in morda nostalgično zapeli z Dedkom in Babico), je obnovitev predstave iz leta 1994, uprizorjene z lutkami velikega mojstra dleta Antona Jezovška.

Gostuje Lutkovno gledališče Maribor.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.