Po rezijanski ljudski pravljici

Zverinice iz Rezije

3 +

Avtorski projekt Jelene Sitar Cvetko in Igorja Cvetka

Pravljico o Grdini, ki se vseli v lisičjo hiško in noče iz nje, je pred več desetletji povedala rezijanska pravljičarka Jelica v Borovičju, »ujel in udomačil« pa jo je Milko Matičetov. Je ena najbolj znanih in največkrat dramatiziranih pravljic iz imenitne knjige Zverinice iz Rezije. Jelena in Igor jo na svojem namiznem odru igrata že tri desetletja, kljub temu pa je predstava – tako kot pravljica – sveža in igriva. Zraven Igor imenitno igra (oprostite: citra) na violino (oprostite: citiro), Jelena pa ga spremlja na violončelo (oprostite: bunkulo). Tudi gledalci za hip postanejo Rezijani in po rezijansko zaplešejo.

Zverinice iz Rezije – nagrada 25 zlatih zvezdic otroške žirije na festivalu Poletni lutkovni pristan, Maribor; nagrada za najboljšo lutkovno predstavo na festivalu Zrno soli 2012, Piran

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.