8+
Kim Komljanec

1500 lajkov

Iz življenja mladostnikov
Premiera 18. maja 2021 na zunanjem prizorišču Osnovne šole Koper
Trajanje Predstava traja 45 minut.
Krstna uprizoritev
Prenesite gledališki list

Ustvarjalci

Režija Renata Vidič
Avtorica priredbe Renata Vidič
Scenograf Milan Percan
Kostumografinja Anja Ukovič
Avtor glasbe Mirko Vuksanović
Lektor Martin Vrtačnik
Oblikovalec svetlobe Martin Peca
Oblikovalka maske Sara Longar

Igralska zasedba

Eva Tjaša Hrovat
Mama Igor Štamulak
Danijel Luka Cimprič
Jaša, Učitelj Gregorin Matic Valič
Larisa Blaž Popovski
Oče Jaša Jamnik

Eva pred kratkimi šolskimi počitnicami nima le težav z geografijo in razumevanjem »endogenih in eksogenih sil, ki oblikujejo zemljino površje«, več težav ji povzroča vključevanje v šolsko skupnost in družbo pa tudi iskanje odgovorov na vprašanje, kaj lahko pričakuje od življenja. Na poti dozorevanja jo spremljata vedno zaposlena starša, ki neuspešno iščeta način, kako se znova zbližati s hčerko, sošolec Danijel, za katerega se izkaže, da mu je všeč isti fant kot Evi, in sošolka Larisa, ena tistih, ki prijateljstva izrabljajo za to, da drugega pahnejo še globlje v nesrečo.

Vsak od njih se s stiskami, strahovi, iskanjem identitete pa tudi občutki tesnobe in krivde spopada drugače; največkrat – tako kot Eva – z objavljanjem selfijev na družabnih omrežjih. Tu zbirajo všečke in »prijatelje« in se čustveno otopeli oklepajo telefonov, na katerih se njihova medsebojna komunikacija zoži na nekaj emodžijev in memov, mlade pa prikrajša še za zadnje drobce iskrene komunikacije. Toda tudi v tem bleščavem in zabavnem virtualnem svetu se Eva ne znajde najbolje. Tesnobnost jo vodi v poskuse samopoškodovanja. Po neuspehu pri geografiji in »obsodbi«, da je izdala skrbno načrtovani projekt, ki so ga njeni sošolci skrivaj pripravljali v času počitnic, pa se Eva zlomi in končno zazre sama vase. A vse le ni tako črno, kot se zdi na prvi pogled, saj ve, da »pod zemeljskim površjem zaradi premikov tekstonskih plošč lahko nastanejo tako veličastna gorovja kot tudi osamelci«.

Uprizoritev 1500 lajkov – namenili smo jo zaključnim razredom osnovnih šol – mlade najprej nagovarja s komiko, nato pa razpira vprašanja o današnjih mladostnikih in družbi, površinskosti, razdrobljeni pozornosti do sebe in drugih pa tudi o tem, zakaj v taki družbi bivamo in jo celo prostovoljno sooblikujemo.

Kmalu na naših odrih

Doživite najboljše v našem gledališču. Naš raznolik spored ponuja za vsakogar nekaj. Pridružite se nam na nepozabnih predstavah.

Občasnik Gledga

Publikacija, ki bralce seznanja z dogajanjem v Gledališču Koper, obenem pa uprizoritvam v produkciji našega gledališča služi kot gledališki list.

Abonmaji 2023/2024

Podajte se na gledališko popotovanje z našo ponudbo abonmajev. Pridružite se nam danes v svetu dramskih čudes!!

Naš ansambel in ostali sodelavci

Spoznajte ustvarjalne sile našega gledališkega ansambla in naše cenjene sodelavce. Skupaj ustvarjamo nepozabna doživetja na naših odrih.